„Чист Охрид“ е неформална еколошка младинска организација која е првата активна еко-група во Македонија која започна да ги менува работите директно на терен.

Со преку 40 еко-акции организирани од „Чист Охрид“ станаа главна мотивација за нивниот пример да го следат и многу други понатамошни еко-организации и здруженија во наредните години и беа едни од главните двигатели за промени во природната средина и борбата за почист Охрид!

Формирана од неколку другари средношколци во 2015та година и неколку надворешни соработници кои понатаму ја градеа екипата етапно.

Дел од создавачите на движењето „Чист Охрид“ ја споделија својата приказна и своите размислувања во третата епизода на „Обични Херои“. Погледнете ја!

OhridNews