Натпреварите од првата група означија почеток на главната фаза, а возбудувањата продолжуваат со дуелите од втората група во која е и Македонија. „Црвено жолтите“ паузираат, а на мегдан ќе излезат Германија – Чешка односно Словенија – Данска.

Двојки:

Група 2: Германија – Чешка (18:15ч), Словенија – Данска (20:30ч)

Табела: Македонија 3, Шпанија 2, Данска 2, Германија 2, Чешка 2, Словенија 1.

OhridNews