Богата ракометна програма исполнета со шест натпревари ќе има на вториот ден од Европското првенство кое се одржува во Австрија, Норвешка и Шведска. Прв пат на мегдан ќе излезат репрезентациите од групите Б; Ц и Ф.

Двојки:

Група Б:

18:15ч Чешка – Австрија

20:30ч Македонија – Украина

Група Д:

18:15ч Франција – Португалија

20:30ч Норвешка – Босна и Херцеговина

Група Ф: 

18:15ч Словенија – Посла

20:30ч Шведска – Швајцарија

OhridNews