Фазата по групи дојде до самиот крај. Денеска во групите Б, Д, и Ф ќе се одиграат мечевите од третата рунда по кои ќе стане јасно кои селекции продолжуваат, а кои ќе се збогуваат со ЕП. Ние будно ја следиме разврската во Б групата каде се наоѓа нашата репрезентација. Македонија го игра одлучувачкиот меч со Австрија со почеток во 18 часот и 30 минути.

Двојки:

Група Б:

18:15ч Австрија – Македонија

20:30ч Украина – Чешка

Табела: Австрија 4, Чешка 2, Македонија 2, Украина 0

 

Група Д:

18:15ч БиХ – Франција

20:30ч Португалија – Норвешка

Табела: Норвешка 4, Португалија 4, Франција 0, БиХ 0

 

Група Ф:

18:15ч Швајцарија – Словенија

20:30ч Полска – Шведска

Табела: Словенија 4, Шведска 2, Швајцарија 2, Полска 0

OhridNews