FIA одлучи и следната година во светското првенство во Формула 1 да го задржи истиот број на токени во развојот на моторите.

Имаше и предлог, бројот на развојните токени, да се смали на 25 но сепак се одлучи ова правило да се воведе во 2017 година.

Оваа одлука се претпоставува дека треба најмногу да му одговара на McLaren од причина што на овај начин Хонда ќе има повеќе простор за унапредување на моторот.

Тоа значи дека следната година ќе има 32 токени, во 2017 – 25 , а во 2018 година овај број се намалува на 20 токени за равој на моторите.

Ohridnews