Од 18 до 21 мај во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи Фестивал на новиот Германски филм во Охрид.

Фестивалот ќе биде отворен на 18 мај во 20 часот со проекција на филмот „100 нешта“ (100 Dinge), комедија, во времетраење од 100 минути.

Редослед на кино проекции:
19.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Тоби и тајната на нашата планета (Checker Tobi und das Geheimnis unseres Planeten), 86 минути
19.05.2019 во 20.00 часот фимот – Патување во Ерусалим (Reise nach Jerusalem), драма, 118 минути
20.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Тим Талер или Продадената смеа (Timm Thaler oder Das verkaufte Lachen), семеен/драма/авантура, 102 минути
20.05.2019 во 20.00 часот филмот – Во време на намалена светлина (In Zeiten des abnehmenden Lichts) драма/комедија, 101 минути
21.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Помош, ги смалив моите родители (Hilfe, ich habe meine Eltern geschrumpft), семеен/комедија/авантура, 99 минути
21.05.2019 во 20.00 часот филмот Крајот на вистината (Das Ende der Wahrheit) трилер/драма, 105 минути.

OhridNews