На крајот од секоја година светските агенции и големи медиумски куќи, прават избори за највест односно најзаначаен настан, потоа личност на годината како и фотографија на годината. Заради природата на настанот (тепачка во финале на СП) и гледаноста односно популарноста на фудбалот, за нај фотографија (неофицијално) е избрана „Зидан го удира Матераци“. Сепак, јасно е дека не може да се прави ранг листа, бидејќи и останатите фотографии од потесниот избор се фасцинантни.


Неексплодирана бомба покрај тело на кашмирски милитант (Индија)


Суша во Кенија


Зидан vs. Матераци


Вирусот H5N1 (птичји грип) „крена“ паника низ светот


Жители на Бејрут се „возат“ низ разрушениот град
по израелското бомбардирање