Ракометната школа „Вардар-Седмерец“ од Охрид се приклучи во поддршката за лицата со ретки болести. Токму, денеска е денот на лицата со ретки болески и се одбележува низ целиот свет вклучувајќи го и нашиот град Охрид

– Ние секогаш ќе поддржуваме вакви кампањи кои што се за општо добро на сите луѓе во светов и со тоа сакаме да им покажеме на младите генерации како треба да функционираат понатака во својот живот, да бидат хумани и да помагаат на сите. – изјавија тренерите на Р.Ш. Вардар-Седмерец.

Поддршка за лицата со ретки болески претходно упати Кошаркарскиот клуб АВ Охрид и познати луѓе од сите фели од нашиот град.

OhridNews