Руската тенисерка Марија Шарапова утеха за не успешниот настап на престижниот грен слем турнир Вимболдон најде во одмор во Италија. Русинката во црвен костим за капење уживаше во одморот, откако поради повреда на зглобот од раката отпадна уште во првата рунда на Вимболдон. Шарапова очекувано ги исполни сите насловни страни во италијанските медиуми со оглед дека е популарна и ултра згодна.

Повредата и направи проблем на Вимболдон, но не` и да ужива на плажа.