Фудбалерот на Рома, Бруно Перес се соочи со остранување од екипата поради сообраќајната несреќа која ја имаше минатиот викенд. Перез под дејство на алокохол се чукна со својот скап автомобил марка Ламбурџини и предизвика голема материјална штета. 

Италијанската полиција за сообраќајниот инцидентет фудбалерот го казна со 800 евра, но поголема казна доби од Рома која одлучи да го острани од екипата одредено време. 

„Волчицата“ ригорозно ги казнува своите фудбалери за неспортски испади надвор од теренот. За недозволеното забавување на најлудата ноќ Раџа Нанголан доби финансиска казна и натпревар суспензија. 

OhridNews