Најдобрите фудбалски арбитри од Македонија во Охрид ги полагаа тестовите за физичка и теортска спремност кои се одвиваат пред почетокот на сезоната.

Полагањето помина во најдобар ред многу малку судиите не го помина интервал тестот, кој е вистински испит за физичката спремност.

Покрај „главните“ судии во Охрид полагаа и помошниците, кои имаат посебни тестови околу теоретскиот дел и физичката спремност.

Според подготвеноста на судиите престојната сезона не очекуваат возбудливи натпревари во Првата и Втората фудбалска лига.

Мх.П.