Денес во катедралната црква Св.Софија ќе се одржи традиционалниот годишен концерт на учениците од основното музичко училиште „Методи Патче“.

На концертот ќе настапат наградените ученици од националните и меѓународни натпревари, како и училишниот хор и оркестар во придружба на професори од училиштето.

Концерот започнува во 19 часот.

OhridNews