Градоначалникот Никола Бакрачески, по завршувањето на комплетната конкурсна постапка, денеска го потпиша решението со кое  Ѓоко Чинговски се именува за директор на основното училиште „ Живко Чинго“ во село Велгошти.

Пред именувањето, Ѓоко Чинговски беше вршител на должноста , директор на ова училиште.

OhridNews