Jапонскиот производител на автомобили „Хонда“ мора да повлече околу 761.000 возила произведени од 2018 до 2020 година, поради проблеми со пумпите за гориво.

Тие ќе мора да бидат заменети бесплатно, во спротивно е можно да се појават проблеми со моторот“, соопшти компанијата.

Повлекувањето се однесува на возилата Accord, Civic, CR-V, Fit, Pilot, Ridgeline, MDX, RDX и TLX.

OhridNews