Борејќи се со пост-Ковид19 компликациите, на Ана Стојановска ѝ беше дијагностицирано откажување на работата на бубрезите.

Поради животно-загрозувачки моменти, едниот бубрег ѝ е веќе отстранет, иако и вториот едвај функционира.

 

Ана е млада жена која се надева дека ќе дочека шанса за трансплантација на бубрег, но до тогаш мора да живее со дијализа и да се обиде да води нормален живот.

Во моментов единствено можеме да и помогнеме со донација преку телефоните за донација отворени во март 2023 година за оваа намена: Телеком – 143 120 и А1 – 143 468.

OhridNews