Идејата за заштита на плажите од цврст отпад што ја покренува охриднењс е добра, иако сметам дека е малку задоцнета, но подобро сега отколку никогаш.

Треба штом веќе е отпочната акцијата таа да биде отсечна, бидејќи сметам дека само така ќе даде резултати. Значи потребна е акција за чистење на плажите, случувања, табли на плажи, штандови на плажи, Тв и радио реклами,билборди и најмногу од се СЛИКИ од поединци што фрлаат ѓубре каде што не треба.

Потребни се интервјуа, видео записи од граѓани и штанд на плоштад каде би се организирале едукативни акции.

Мишко Ѓоршески