Игор Ангеловски ќе остане на кормилото од А репрезентацијата и ќе ја предводи Македонија на Европското првенство, кое ќе се одржи годинава од 11 јуни до 11 јули.

Ангеловски и претставниците на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) постигнале начелен договор за нова соработката која по дефинирање на деталите ќе биде официјализирана.

Со продолжување на договорот со Ангеловски, сите чинители во македонската фудбалска репрезентација можат комплетно да се насочат кон континенталниот собир.

Македонија во групата на ЕП се наоѓаа со Австрија, Украина и Холандија.

OhridNews