Извлечени се групите за 16-то издание на традиционалниот турнир во мал фудбал „Велгошти 2019“. Вкупно 24 екипи поделени во осум групи ќе бидат дел од најновиот турнир во Велгошти.

Организираторите во следниве денови ќе го објават точниот датум за почеток.

Групите:

Група А: Фасадер Петкоски,  Маркет Мате, Нав-Мо-Ки

Група Б: Томас Ман Ботун, Др. Баткоски, Ескобар

Група Ц: Вила Мина, Антика Трејд, Мешеишта

Група Д: Хотел Престол, Лакочереј, Јуниор

Група Е: Гино Пром, Вела, Такси Мече

Група Ф: Вила Минами, Шила, АСП Пак

Група Г: Галакси, Санитарија Грини, Типлери

Група Х: Пицерија Прова, Сатеска Волино, Коктел Бар Карузо

OhidNews