Британската актерка Камила Лудингтон ќе го позајми својот глас како Лара Крофт за потребите на новото продолжение на играта “Tomb Raider”.
29-годишната актерка е најпозната по нејзиното појавување во серијата “True Blood”,како и во серијата “Californication”.
Во минатите игри на “Tomb Raider” предхнодните актерки го позајмија само својот глас додека Камила ќе биде првата која ќе снима движења за виртуелниот карактер Лара Крофт.