Ај бре не туку ѕмиздри ќе се најт решение. Не туку се лигај. Абе слушај ме ти мене имат рецепт за успех и ти го имаш во тебе успехот само немојш да го препознајш. Да бе, ко ти викам го имаш. Не бре каков факултет, денес не ти бркат то работа. Денес се раѓет и побргу земет магистратура отколку извод на родени, а ти се перчиш со факултет. Како? Не не и партиска книшка не вршит појќе работа. Умре и та работа. Со книшка денес те редет директор…пример викам….утре ојш на партиски состанок, а во косата општинскиот шеф ти сумил тро прфут и те менвит. Ам како.

Ти реков де….ти реков. Клучот на успехот, поточно клучалката, ја имаш и ти и јас и сите ние во нас или поточно на нас. Или најточо од позади нас. Ај ќе ти дам асоцијација..вака….и ноѕете ти смрдет зш растет од него.А? Не ти теквит? Ај вака….како и да се свртиш клучалката ти е од позади….а? То бе батеее то газето ти е клучалката на успехот. Ар не лупај ко Максим по дивизија, какво порно. Не за то да го користиш. Еми брате денес загарантиран успех имаш само ако се сториш федер.

Де бре пак ти де бре не се секирај. Санќим сапун ти е таквото или пак дан ти се познават. Важно да успејш ти. Ене глеј го морено, ехееее колку бродој во него имет поминато, се отворат, бродов поминвит, заминвит и то пак се затворат и ко никој да не поминал. Ни лук јаде ни лук мирисал. Нит прдел нит смрдел.

Дај спреми све шо побарав. Ам ти кажав де, хулахопките розеви со зајаче на газот, оние црвено-проѕирнине хеланки и…Како? Не бре каква свадба. Те носам Скопје на 29-ти да ја изразиш гордоста шо ќе ја употребвиш во иднина и да имаш загарантиран успех во било која кариера. Е како каде и во која? Оди на Евровизија кивај и кашлај на микрофон и оп тфелв поинтс.

Абе ти викам јас федеризмот денес е најдобра диплома. Ете Павле ми пие Павле ми шмрка да беше федер немаше потреба да дават оставка. Одма ќе се најдеше начин да се објаснит дека му требало то за полесно да се изгордејт да се претставит како љубител на себеполот.

Е сега требит да ги сумиш кој се тие шо се федери да им се закачиш. Уствари да ти се закачат и да успејш. Јас например се сомневам во неколку и неможам да сум сигурен. Пример да го зајме Колета гулашон. Ја е ја не е. Членството негово викат дека е, Мицко не го прашав ама го бранит.

Зш овде не важит она народнана: федер федера не жалит тешко кој го немат. Овде се викат: федер федера не жалит ама тешко кој го имат, зш чмара распарвит. Од друга страна тврдам дека Муко не е федер туку жртвеник за христијанството. Папата буквално рече вака: Вашата земја е врата за влез на христијанството во Европа. И виде Муко? Уште пред две години, пред време предвиде вакво нешто санќим е Клеопатра и ги отвори вратите на парламанетот.

Е сега малку го кладе на мака Франциско шо командантавет Форина го зеде за посетата со него и папава зш стар се уплаши Муко дан му ги отворит вратите, та зш стар промаја да го овшибат и мораше во Ватикан сите врати да ги соѕидат. Зш отворањето врати е посилно од Мука. То му е пасија. А виде врата, како хрчак на тркало претат и ќе отворат или чаре. Шо викаш? А молим ти се и извини ми се немој така за Франциско.

Е пак од друга шок Али сигурно се оддржвит на власт еден век и се имат и со едните и со другите. За да мојш така да се поставиш мораш да ги амортизираш сите притисоци… Е ај да те видам амортизирај све ти ако не си играч. Само таков мојт да ја донесит државава до успешна федерализација. А шоков е на чекор до то.

Џими

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите