Не не не е така. Биди мирен не палардисви ко незнајш. Ар како му ја дал за да се обесит дек ќе го сменеле? Не вервам дека ак ни го остај јазикот и идентитетот ќе го менат за да се бесит. Ар слушај јас секогаш дознавам од извори блиски до Биљана. Ваљда му ја даде за грков нему да му помогнит.

Незнам ама јас не вервам дек нашиов од страв и паниката незнајше шо прајт па….не бе невервам. Како прво и второ ак се мислеше дека со ова шо го напрај се посра….зш не му ги даде гашчите? А? Е ај де кажи ми го то. Е как да не. Гркот ќе ги перел македонските гомнејнци. На друг кажи му го то. Бар за то сме специјализирани.

Зш толку гомнејнци прајме така што станавме специјалисти за прање на кафени гашчи. Еееееј море 30 години не е заебанција туку пракса и за посервење и за самопорење. Мада јас сум за то да му дајме време на времево па да видиме, дали се посра дал ќе се бесит или беше само еден фраерски гест. Мада ми е став дур го чекаме тој ден да не се самоудајме во наши гомнејнци. Аj…шо е Господ никој не е. Шо е македончето никој не е глуп.

Абе дај Боже да успејт све ова зш ни кажаа дека ова е остварување на вековната желба на НСРМ за ЕУ и НАТО. Абре како шо зборвам? Јас се сеќавам ко вчера да беше со Питу Гули, аку имаше само две одделенија основно ко ќе тргнеше во бој, цело Крушево беше преплавено со сини знамиња со жолти ѕвезди, немој така. Додуша тогаш имаше помалку ѕвезди ама….

Плус то на Гоцета Делечва не оту така му текна да речит: Јас го разбирам светот како поле за борба за влез во ЕУ и НАТО. Зато не туку барајте ортома во јајцето, не туку лупајте глупости научете ја НСРМ-овска историја, не бадијала сме НСРМ-ОВЦИ. Та не сме ние без корен, та не сме ние мовој ти се молам. Мовој едни мовосани.

Мада и да ја зеебиме работава имаме луѓе да ја опрает. Еден куп. Многу се. Например Ацика, Пандов де. Како убо кажа, паметно кажа, дека во НСРМ правото на мирни протести во моментов го немат. Ашколсум бре Ацика прав си. По демократски и по мирни протести немат од тие шо ги спомна ко полојна од мирните протенстанти се со фантомки.

Не бре геније немој да ме разбериш криво. Знам јас. То не беа фантомки то беа само обични облоги на суратите на мирните протестанти кои ден –два прет то беа на козметичар и им цедеја црнки и бубуљици, зш имале многу гнојој во нив и сега така воспалени глупо е да излегвет пред камери.

Ах бре златен Пандев кај ме потсети на демократијата од тие шо ти им прајш сa…. Абре кај е то време на то ко се сопна кутриот Нешковски, та мана на една цигла од непознато потекло? Плачам бре Анјшајтјну бре демократу да си ми здрав и жив шо толку се какаш по медиумите. Абре златен Ацика кај е то време демократско кое ти го бараш кога на Младеновски демократски му се закочи воланот, а на власта и се закочи истрагата како ојде чоекот?

Те прашвам. Абре Пандеве кога ти падна од на Марс? Ко дојде Заев на власт или тука беше од пред то чим зборвиш за закочена демократија? Ам откочија бре брет оди кај Јанка и демократски јајте бурек, демократски пљукај ги и осакатви ги сите шо не биле ( ти така викаш) за ВМРО…..

Тук јас шо се зфатив со овега, а требит да барам ѕиври зш се скоцкав од ко сме Северна. Појма нема зш не се зафатив со Каракамишева. Зш? Ништо посебно. Порача едукација на сите шо не го сакале ДПМЕОПРСТ, а посебно нејзе. За ДПМНЕ незнам ама за нејзе….ќе да имат армија за едукација.

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите