“Каааaaaaд палмеееее њишууууу гранеееее“……..алооооо комшијааааа, алооооооо непендекууууууу…гаси то песната бре. Незнаев дека си бил садиста. Ар како зш? E бре мачител еден. Ам то ти е исто ко на пингвинине да си му ја пуштил “Неке птице никад не полете“. Ам море абдал кај си видел ти, бар во НСРМ, палми со гранки алооооо шутрак. Палмите ќе ја слушнат песнава и психички ќе ги убајаш. Немој така.

Ар немојт така, како биле исушени, да би сув шетал сред езеро. Караџо кажа дека ова сувово не е суво. Мирен малку. Овие шо ни ги донесоа се посебна врста само за кај нас. Тие се Палми, ама како род. А видот име е Стап. Стап Палми. Прави. Пушка. Или на латински Palmicusos Staporiddoae. Е изгуглај и ќе видиш. Оф Господе. Изгуглај не издудлај. Сите издудлавме со палмите, ти гуглај.
Е така де така. Ни ги дадоа со си гранки и  лисја и ти давет совети како за неколку години да ги стапосаш да ги обезгранкиш и да ги дотераш до видот за кој си дал милиони евра. Е не сум сигурен мислам дека награда ќе ни даеле зш  многу брзу ги обезгранкивме.

Ете ја запре. Тук кај застанавме јас и ти. Значи…..никако да ојше на операција за 3-4 камчиња во бубрего….никако. Немој да се будалиш да станвиш реформатор на “Тодорова реформа“ во медицината. Видиго…глув еден…..не “Тодорова сабота“, РЕФОРМА. Како шо значит то? Сега како најблаго да ти објаснам да не те штрецнам. Ај вака. Не ми се јајт за тебе чејнца ама  нити грав. Додуша рибче ако имат мојт ама неморат сега рано ти е. Додуша имаш некоја шанса да преживејш, минимална, зш не си бебе нити родилка. Тие окинвет ради реформара на каратистот. Јас зато сега не забременвам. Ко ти викам.

Е имам де јас решение. Вака. Онде зад општина кај шо сопреа една градба од 23 – те згради на асфалтон остаја штичиња. Е тие неможет да се истает зш се врзани за јадрото на земјата на неколку километри длабоко и не се ваѓет. Аха. Е и ко ќе врвиме данк ….данк…..на одење, данк данк на враќање…..бам бам со глата в таван. Абре ко ќе ти поминам напред назад, напред назад едно 20 –тина пати имат да ти ги раздробам камчињата дур кивниш. Абре ќе ти ги напрам песок, ситна езерска песок, ак сакаш и жолта.

Зато побрзај дур не ги извајле штичкине надлежните, дур не ни имат овозможено нормален сообраќај идај да го решиме проблемот. Зш, не вервам, ама ак не ова среда другиот петок ќе средат. Мада јас имам скинато само 3 пара гуми и ко оџа со чалма на глава шетам така да не вервам дур некој не се наденит машки дека ќе го менат. Абе да незнајт чоек кај да се наденит, дал на штиците дал во реформаторството на медицината.

То ќе го решиме уживај , тук ај со мене да појме до председавачон на локалнава. Внука ми од брачед ми имат домашно. Да бе. Требит да одговорит кога беа последните локални избори, колку советници имат општината , шо се разговарало на последната седница и други прелесни прашања. Како? Не бе каков факултет за политички науки, 4-то одделение е. Да бе. Скраја да е, велит дал е на факултет. На факултет по  општество имат прашања за то Путин шо јајт, дали Меланија Трамп користит влошки или тампони и кој и други вагинални чадој. Не се до толку глупи нашите деца и родители, не се толку глупи нашите НСРМ-овци.

Така брате. Конечно и тебе да ти прорабит кликерот. Па да личен и овај огромен напредок се должит на “Тодорова реформа“. Абре кај ојде чоеков кај дупна плодој остај. Шо плодност ќе беше ова. Аааа не ми ги врти зборојте. Не реков јас : ќ ебеше ова. Не се то  мој зборој. Алал да му е на чоеков. Абре ги решават проблемиве како Брус Ли. Кај чепна мртов имат.

ЏИМИ
jimmy@t-home.mk

Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите