Пиши дан заборајш шо да купиш. Значи земи вака: вагина од камила, маде од буф, бифтек од коњ, пафлак од внатрешна лева нога од бизон, ова ни требит да го напикаме во вагината од жерафа за ростет тост, крлушка од бел кит, рендана, плачинки со кормушка од саксонски стаорец, опашка од морж кој до сега немал секс, после јазик ролован од мазга, чмар од орангутан, карпачо од коњ…од кај знам шо е ти ќути и купи……Ар чек неам докажано….

Оф во каква заблуда си. Мирен малку. Абе синко оди ти купи, а то шо немат народот да јајт а ние ќе се куропецаме да не се секираш. Влези таму и стрескоти му дека си син на министер и пратеник и нека те запишет некој од министериве ќе платет. Уживај. Ам мораме бе сонце така да јајме.

Све шо е специфично од животниве, зш јас од предходниве влади за овие 30 години научив дека требит да му влезиш в корен на овај глуп народ. Така де. Ние ќе јајме специфични животински органи и порции, народов ќе се воодушевит ќе попримит животински инстикти и како животиње ќе гласет за мене.

Поготово јас ќе ги воодушевам и ќе гласет за мене з`ш никогаш не сум бил министер ко Спирета, како Абдулаќима, а веќе јадам вакви кашкањци. А морам да јадам. З`ш тие се навикнати вакви работи да јадат. Јас знам дека уште ко бебиња беа хранети со млеко од галапогоски пеликан, со икра од сомалиски крап, џамахириска шницла од Јак, пасиран клиторис од фока….одавна неам јадено. И молим те тркни до Берингово море или на некој од атолине и земи гел од желудник од желка која е на возраст од 478 до 512 години. Убав е за проблеми за желудникот. Зш сврсисходен е за проливишта. Море купви сине све животинско царство. Мада незнам дали продуктите, дали тие шо јаде или народот е животинско царство.

Ние како функционери ќе се распроливиме од вакво јадење, а животињево ќе постирет сметки дека не се со датум од наше владеење и пак ќе не гласет. Уживај ти. Знам шо прам. Зш побрзај дан влезит на сила одлукана од Зајко шо ограничвит на 30 000 посрани денари буџет за министрите за трескање месечно. Тие пари не ни стигвет нити за кондоми да ја онадиме швалерката, а „швалерка се поштује“ рече еден познат водител. Колешка му, пак, што и го зедоа пасошот, купи гашчина за тие пари, а ние требит да јајме со истите пари. Не е фер да се изедначат нашите хранателни потреби со килоти. Абе мислев на гашчите, ама ете ми дојде да речам килоти. Траснав зелена. Сакам да сум фраер. Фраер, исто ко Љубена кој сега претседават со ОК ВМРО –ДПМНЕ, бившиот директор на болницана во Охрид. Како? Зш викам така? 

Да се разбериме. Чоекот се „трудеше“ све во болницана да е џам,  ама ние како пациенти си се пораѓавме. Да да и со близнаци. И глајте ни висеа з`ш немет анестезиолози, рентгенолози, шо смествеа и смествет пациенти во ходници кај шо се смрзвеа……абре кој им е крив шо не си носет од дома ќебиња? СПИЗДЕВ!!! Ќе добијам утре. Мада да ти кажам уште појќе ме бендисвит шо знајт да читат и то со многу малку грешки она шо ќе му го напишет. Како? Ам секој море муцат ко ќе читат ракописно. Не сме до толку писмени да му се невидит за да мојме и ракописно течно да читаме.

Е сега. Тој предложи владата да ги платит штетите од земјотресите. Аферим Љубене. Заедно со Сашката докторот ова го предложија. Така и требит. Ам како. Само сакам да се јавам кај Меркелка, та све знајт и да ми кажит кој ја тресеше НСРМ. Дали Зајко, дали Кокица. Ама дур дојт вештачењето, дур излезет резултатите од ова обдукција имам предлог: Јас ќе ги платам штетите ама Љубен, кој незнајт глата кај му е и Сале соучесникот да ја платат штетата која ја напраја со отворање врати, да ги насилат македонците на македонци. Алал да ви е на двајцата. Јас ќе оргирам да сте вратари на било која плажа. Газдата стап ќе земит, а не пари зш вратите ќе се широко отворени. Или снимете го филмон “Врати широко затворени“. Зш вратите в парламент ги отворивте, а за НСМР ги затворивте. Алал да вие. Уф….се извинувам. Само едно прашање, ак можит можит ак не не…..Не ви е срам бре???

ЏИМИ

Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите