Повеќе од половина мечеви се одиграа во фазата по групи во Бизнис лигата во мал фудбал. Третата рунда понуди атрактивен фудбал исполнет со многу возбудувања и голови.

Резултати:

ЈП Комуналец – ЈП Нискоградба 3-1, ЛТХ Леарница – Општина Охрид 1-1, Еко Шпар – Костал 2-5.

Група Б: Костал 7, ЈП Комуналец 5, Општина Охрид 4, ЛТХ Леарница 3, Еко Шпар 3, ЈП Нискоградба 0.

OhridNews