Во рамки на фестивалот „Охридско лето“, вечерва во катедралната црква Св. Софија, концерт ќе одржи музичкиот ансамбл на Националната опера и балет.

Оваа музичка установа е тесно поврзана со фестивалот „Охридско лето“. На 4 август во далечната 1961 год. ја придружуваше примадоната Aна Липша – Тофовиќ на настапот во црквата Св. Софија, со што започна историјата на  фестивалот „Охридско лето“.

OhridNews