Вечерва, 1 август, со почеток во 20.30 часот ќе се одржи пригодна вечер „Спроти Илинден“ во „Култура 365“, во рамките на културното лето насловено како ЛУНУС.

Димитар Пандев ќе одржи „Слово за Илинденците од улица Самоилова, но и од други охридски и македонски улици“, поетите за Илинден ќе изведуваат „Илинденски мелодии“ и други песни, а ќе се одржи Илинденска поетска ноќсо настап на македонски поети.

OhridNews