Во спомен домот на Браќа Миладиновци во Струга денеска со почеток во 19 часот ќе се одржи литературен омаж на Никола и Софија Незлобински и промоција на збирката раскази „Николај (фикција.вода.вистина)“.

Автори на делото се  Димитрие Дурацовски, Зоран Ковачески, Мерсиха Исмајлоска, Мите Стефоски, Ненад Јолдески и Никола Кукунеш, а издавач на делото е „ПНВ Публикации“.

OhridNews