Не знаете како да се разладите? Помирисајте нешто од ментол, советуваат стручњаците.


За свежо чувство во текот на топлите денови се препопрачува да користите тоалетна вода и парфеми кои содржат ментол бидејќи тие го залажуваат вашиот мозок да мисли дека во текот на денот добива “чувство на свежина”.

Доколку не сакате да експериментирате со парфемите, одберете гел за туширање со ментол, или уште подобро млеко за тело кое мириса на ментол кое ќе ве држи свежи во текот на целиот ден.