Нов хит во понудфата на мобилни телефони наскоро  би можел да стане уредот со надворешен изглед обликован према автомобилот на сопственикот. На тоа во моментов работат Кинезите, кои на пазарот изфрлија модел на автомобил обликован по урнек на Ауди ТТ.

Моделот кој можете да го видите на фотографиите носи ознака А9, има ТФТ екран 5,1 цм дијагонала и 260.000 бои. Интерната меморија му е 10 Mb, има именик со 300 места, како и можност за репродукција на Mp3 и Mp43  фајлови, како и bluetooth поврзување. Уредот има и фото камера 1,3 MP сместена на хаубата од аудито. Цената на овој мобилен телефон изнесува 110 евра и засега не поддржува англиски јазик.

Во кина моментно цвета пазарот на ефтини копии, посебно на мобилни телефони.. Во продажба лесно може да се најдат верни копии на светски познатите марки телефони кака SnogErisscon , SunyElicsson, односно NOKIAN70 или NOKIAN-Gage и сл. Што се однесува до мобилните тејефони инспирирани од автомобилите најпопуларни се Ферари, Порче, БМВ, Јагуар и се разбира Ауди.

ohridnews