Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. Се бележи зголемена фреквенција на возила на ГП Богородица и Табановце каде времето на чекање за излез од државата е од 15 до 30 минути.

На другите граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата, информира АМСМ.