Алергиските заболувања претставуваат различни состојби кои се предизвикани од пречувствителност на имуниот систем кон одредени супстанции во животната средина.

Развојот на истите зависи од генетските, но и од факторите од околината. Пролетта е годишно време кога најчесто се јавуваат алергиите.

Како најголем причинител е зголемената количина на полен присутен во воздухот кој резултира со развој на алергиска реакција која се манифестира со кивање, црвенило во очите итн. Како да се заштитиме?

OhridNews