Летото е период кога цревните инфекции предизвикани од вирусен гастроентеритис се чести. На ова непријатно заболување особено чувствителни се децата и повозрасните.

Цревната инфекција предизвикува губење на многу течности и може сериозно да го истошти организмот, а најдобра превентива се добрите хигиенски навики.

Во ова издание на „Наше здравје“ погледнете повеќе за гастроентеритис-цревна инфекција која го истоштува организмот.

OhridNews