НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

“Поранешниот ти” – Луиз Вос
“Долината на стравот” – Артур Конан Дојл
“Сребрениот куфер” – Тери Тод
“Морам да знам” – Карен Кливленд
“Јас сум Малала” – Малала Јусафсај
“Се што чуваме” – Кери Лонсдејл
“Без сон” – П. Д. Џејмс
“Безнадежно” – Колин Хувер
“Исповеди” – Колин Хувер
“Приказната за госпоѓа Тркалезна и за нејзината дружина” – Виржиниа де Кастро и Алмеида
“Лесната принцеза” – Џорџ Мекдоналд
“Приказната за Доктор Дулитл” – Хју Лофтинг
“Морските самовили” – Лиман Френк Баум