Денес на нашиот медиум започнува една нова приказна во продукција на OhridNews „Обични Херои“ која ќе се состои од повеќе краткометражни документарни емисии кои ќе портретираат обични луѓе од Охрид или приказни кои на некој начин придонеле за градот, за секојдневието, преку нивни дела, професија, нивното постоење или уникатната приказна која е поврзана со градот Охрид.

Во првата епизода од серијалот гостува Дејан Ангелоски – планински тркач/sky runner кој во последните 2 години ги освои сите врвови низ Македонија и постави многу рекорди на натпреварувачките стази кои ќе бидат тешко достижни во наредните години.

Погледнете ја првата епизода со Дејан Ангелоски кој зборува за планинското трчање како спорт во Македонија кој е во период на подем, неговите почетоци, предизвиците, условите кои ги крие нашата планинска земја и идните предизвици кои ги носи овој спорт на светски патеки.

Серијалот ќе се емитува еднаш неделно.

„Обични Херои“ тим:
Главен и одговорен уредник: Горан Момироски
Автор: Јован Цветкоски
Камера: Анамарија Момироска
Монтажа: Крсте Симиџиоски
Музика: Ансамбл Билјана

OhridNews