Во фитнес центарот ИБ се одиграа мечевите од втората рунда во футсал лигата за основни училишта, а започнаа пинг понг натпреварите од есенскиот дел за основни и средни училишта. Во мечевите од футсал лигата стрелците имаа свој ден и постигнаа вкупно 21 погодок на четирите натпревари, додека пинг понг дуелите изобилуваат со неизвеност до самиот крај.

Резултати:

Футсал

Св. Наум Охридски – Ванчо Николески 1-6

Христо Узунов – Григор Прличев 4-0

Живко Чинго – Братство Единствено 3-0

Кочо Рацин – Св. Наум Охридски 7-0

Пинг понг

Машки-основни училишта:

1. Никола Кречов (Св. Климент Охридски)

2. Ѓоко Чинго (Св. Климент Охридски)

3. Петар Бошалески (Христо Узунов)

4. Христијан Петровски (Григор Прличев)

Женски-основни уличишта:

1. Јована Кецкароски (Живко Чинго)

2. Матеа Бимбилоска (Живко Чинго)

3. Ева Тасевска (Св. Климент Охридски)

4. Ана Стојаноска (Христо Узунов)

Машки-средни училишта:

1. Младен Костоски (Ванчо Питошески)

2. Александар Будиноски (Ванчо Питошески)

3. Виктор Стојаноски (Св. Климент Охридски)

Женски-средни училишта:

1. Ирена Миланова (Ванчо Питошески)

2. Симона Јорданова (Ванчо Питошески)

3. Марија Јованоска (Св. Климент Охридски)

Во пресрет на натпреварите на сите ученици од страна на Златко Пуцоски им беа презентирани фитнес справите и условите на ИБ фитнес центарот.

OhridNews