Државно првенство во кајак и кану на мирни води се одржа денес во Охрид во организација на Кајак кану клуб Стрмец. На првенството учествуваа клубовите Дрим Струга, Радика Дебар, Арка Велес, Црн Дрим Струга и организаторот Стрмец Охрид.

Финални резултати од Државно првенство во кајак-кану на мирнa водa „ОХРИД 2023“

Клубот Дрим од Струга е првопласиран во екипна конкуренција, а по него клубовите Црн Дрим и Стрмец.

Државното првенство се одржа на патеката Мазија.

OhridNews