Новата сезона во Општинската фудбалска лига ќе започне со девет екипи на средината од септември месец.

Системот останува ист како минатите сезони. Екипите прво играат кружно секој со секого дома и гости. Најдобрите четири обезбедуваат пласман во завршницата а шампионот обезбедува влез во Третата МФЛ.

Двојки 1.рунда:

Св. Петар – Воска Спорт

Воска 2002 – Велмеј

Вапила – Злести

Славеј – Вулкан

Рудар слободен

OhridNews