УО на ФФМ на денешнaта седница одржана во Прилеп, одлучи да се прошири Втората Македонска Фудбалска лига.Од постојната лига нема да има испаѓање, а без одигрување на бараж натпревари во втролигашкото друштво ќе се приклучат прваците на петте региони.

Така Охрид наредната година ќе има два второлигаши, Охрид 2004 и Охрид Лоте. Втората МФЛ ќе брои 16 екипи кои на име котизација ќе треба да уплатат по 8000 евра, на две рати по полусезона.

Ohridnews