Охриѓани  Водици ги прославија и во Германија.


Водици во Минхен

Македонците обичаите ги направија вчера во Минхен, а на богослужбата по повод големиот христијалнски празник присуствуваше владиката Европски господин Пимен.

Нови кумови на Водици во Минхен се фамилијата Балоски од охридско Велгошти, кои ни ги испратија убавите фотографии од Германија.


новите кумови-фамилијата Балоски