Групната фаза заврши а веднаш на турнирот во мал фудбал „Драслајца 2019“ почнуваат елиминациските натпревари.

Познати се сите осминафинални двојки. Возбудувањата ќе ги најават екипите на Искра – Илинден градба во 21 часот односно Златара Ерол – Искран Јуниор во 22 часот.

Резултати:

Златара Ерол – Драслајца Јуниор 3-0

Еуро Стил – Мешеишта 8-1

Дисконт Коска – Кафе бар Госип 1-1

Двојки 1/8 финале:

Дооел Ноче – Дискон Коска

Искра – Илинден градба

Златара Ерол – Искра Јуниор

Хотел Престол – Аква Блу

Мешеишта – Кафе бар Госип

АСП Пак – Кафе бар Деветка

Еуро Стил – Сатеска

Такси Мече – Др Баткоски

OhridNews