На политиката, или игра за возрасни деца, отсекогаш сум гледал со иронија и потсмеф. Ама резултатите од истата тá игра стално се загриженост и страф.
Денојве и презир. Како инаку да го наречам чуството шо произлегвит от глупоста на одредени медиуми.

За шо се работат!?

Низ годиниве наназат, во мене омиленото списание “Treće Oko” ќе наидаф и на некој небулози. Ама во Бр. 700 од 27 Сеп. 2016 по кој знајт кој пт, Баба Ванга е преставена како “бугарска пророчица”. Му написаф на редакцијата на “Treće Oko”. Не дека нешчо ќе менит, туку… (дописот е достапен на Уредникот на Ohrid News)

Се надевам дек со то шо ќе (аку) го објавет ќе покажет дек “дозволили да им промакне”!!!

И замислете!!??

На РТС 1, во квизот “Слагалица” на 30 Нов. 2016, во рубриката “Ко зна – зна”, Гоце Делчев беше претставен како “македонски и бугарски револуционер”!!!???
Па, РТС! Редакцијо на “Слагалица”!

Рачунајте го ова како “фрлена ракавица” и покажите и докажите дек не сте неписмени, туку дек и вас ви се “омакло”!!!
Не се работат за политиканство и квази-патриотизам. 
Се работат факти!!! За вистина!!! 
Прет која и Боговите молчет!!! 
А имам фпечаток дек вие се доживувате за Бог на тие простори! 

Ристо Ристе

Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите