Научниците работат на револуционерно откритие кое во многу ќе го олесни животот на дијабетичарите. Имено во фаза на тестирање се таканаречени паметни тетоважи кои го мерат нивото на шеќер во крвтта и ја менуваат бојата кога е тој покачен. 

Дијабетичарите се приморани секојдневно да го проверуваат нивото на шеќер во крвта, а паметните тетоважи можат да ги поштедат од болното боцкање по неколку пати на ден.

OhridNews