Познатиот охридски и македонски поет Тоде Илиевски, единствен од нашата земја, се најде на страниците на реномираната италијанска антологија посветена на поезијата од Балканот „Antologia di poeti contemporanei dei Balkani“, во која се објавени пет негови песни.

Антологијата е веќе промовирана во Италија, а промоција на овие простори се очекува наскоро.

Целта на антологијата е да ја прикаже богатата културна разноликост на Западен  Балкан.

OhridNews