По долго и тешко боледување, денеска во Германија, каде што живееше последните две децении, почина фолк пејачот Васил Атанасов.

Тажната вест на социјалните мрежи ја објавија членови на семејството.

Васил Атанасов го отпеа големиот фолк хит во деведесеттите „Проклет да е кој нѐ раздели“.

OhridNews