Согласно одлуката на Регулаторната комисија за енергетик, од ноќеска на полноќ, се зголемува цената на дизелот кој поскапува за половина денар и ќе се продава по цена од 60,50 денари.

Цените на бензините Супер–95 и Супер–98 остануваат непроменети, односно ќе се продаваат по цена од 66,50 и 68,50 денари.

OhridNews