Полиција: 192
Брза помош: 194
Пожарна: 193
Центар за справување со кризи – Охрид: 195
Планинска Спасителна Служба 13112
АМСМ: 196
Автобуска станица: 046 260 339
Аеродром: 046 252 820
Црвен крст: 046 261 909
Водовод: 046 250 122
Комуналец: 046 263 325
НУ Центар за култура: 046 261 063
Завод и Музеј: 046 262 498
Основен суд: 046 261 868
ЕВН Информации: 0890 12345
ЕВН Дефекти: 0890 88888
Општа болница: 046 267 267
ФТУ – Охрид: 046 262 147
Охридско лето: 046 261 304
Организација на потрошувачи на Охрид: 046 252 833