На 24.03.2024 во 19.00 часот во ОВР Струга е пријавено дека на површина со нискостеблеста вегетација во близина на струшкото село Калишта настанал пожар.

Повредени лица нема, а интервенирала Територијалната противпожарна единица од Струга, информираат од СВР Охрид.

OhridNews