На 04.02.2024 година во 14.40 часот, во СВР Охрид е пријавено дека, во месноста „Издеглавско блато“ атар на селото Издеглавје, Општина Дебрца, се случил пожар на земјоделска површина со трска и нискостеблеста вегетација, во државна сопственост.

Повредени лица нема а интервенирала Територијалната противпожарна единица од Охрид, информираат од СВР Охрид.

OhridNews

фото. Архива