Книгата „Од Ресен до Мелбурн и од Мелбурн до Македонија” на Сотир Митрев, деновиве беше промовирана во клубот „Престон Македонија“ во Мелбурн

Сотир Митрев е долгогодишен хуманитарец, кој  организирал голем број акции и донации, наменети за деца без родители, бегалци, бранители и патриоти, какои за многу цркви и манастири во Македонија.

Преку неговата хуманитарна организација донирани се 35.000 долари за доизградба на манастирот „Св. Преображение“ во Крушево, што започна да го гради трагично загинатиот Тоше Проески.


Промовирана книгата на големиот македонски хуманитарец – Сотир Митрев

Ohridnews