Реконструирана училишната зграда во с.Оровник, со што се подобрени условите за образование информираат од Општина Дебрца.

Изминатиот период извршивме санација/реновирање на училишната зграда во с.Оровник. Продолжуваме континуирано да инвестираме во подобрување на образованиетo, вели градоначалникот Зоран Ногачески.

Средствата во износ од 587.300 илјади денари се обезбедени од Буџетот на Општина Дебрца.

OhridNews